keskiviikko 28. elokuuta 2024

Nuku yö ulkona 31.8.2024

Elokuun pimenevä ilta, unikaverinasi raikas ilma, kattona ääretön tähtitaivas. Nuku teltassa, nuku trampalla, nuku riippumatossa, nuku käpy selän alla tai pää mättäällä. Nuku yö ulkona. Ota kainaloon oma perhe, kaverit – tai kokeile rajojasi yöpymällä yksin.

Suomen Latu haastaa sinut nukkumaan yön ulkona elokuun viimeisenä viikonloppuna. Ota haaste vastaan ja osallistu esimerkiksi takapihaltasi tai lähde Suomen Ladun jäsenyhdistyksen järjestämään tapahtumaan. Näistä kohteista lisää suomenlatu.fi

Eli tulevana viikonloppuna köllötellään makuupussissa tai riippumatossa ulkona. Kuutamo ei suosi tällä kertaa sillä hupeneva kuu on viimeisillään. Lähettäkääpä kuvia millaisessa "tiaisen tallissa" vietitte yönne.

lauantai 24. elokuuta 2024

Frisbeevoittoja

Suomen Ladun frisbeegolfin mestaruuskisat pidettiin 17.-18.8.2024 Paimiossa. Heittäjiä oli 34. Pekka ja Tuula Vannisen sarjoissa neljä heittäjää. Pekka voitti oman sarjansa ja Tuula oli kolmas naisten sarjassa. Kisat siis menivät paremmin kuin olympialaiset Pariisissa. Ensi vuonna suunnitelmissa on kisata Lappeenrannassa.

keskiviikko 21. elokuuta 2024

Liikuntaneuvontaryhmä Enon seniorisalilla

Enon seniorisalilla käynnistyy liikuntaneuvontaryhmä tiistaina 17.9., joka on suunnattu terveytensä kannalta liian vähän liikkuville yli 65-vuotiaisille Joensuulaisille. Ryhmän tavoite on tukea osallistujien hyvinvointia ja terveyttä tarjoamalla tietoa, tukea ja ohjausta liikunnan aloittamiseen ja ylläpitämiseen. Ryhmätapaamisissa käsitellään muun muassa mielen hyvinvointia, voimaharjoittelua, ravitsemusta sekä unta ja palautumista. Liikuntaneuvontaryhmä on osallistujalle maksuton. Mukana ryhmän järjestämisessä ovat Joensuun liikuntapalveluiden lisäksi Karelia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen Liikuntaopisto, Pohjois-Karjalan mielenterveydentuki, Pohjois-Karjalan Liikunta sekä Martat.

- Ryhmätapaamisten teemoina ovat liikkuminen & liikkumisen suositukset, voimaharjoittelu, ravitsemus, uni ja palautuminen sekä mielen hyvinvointi
- Liikkumissuunnitelma sekä tavoitteet räätälöidään yksilöllisesti osallistujan kanssa
Ryhmän alussa ja lopussa on fyysisen terveydentilan mittaukset ja kyselyt, joiden avulla arvioidaan ryhmään osallistumisen vaikutuksia osallistujien fyysiseen kuntoon ja elintapoihin
Paikka Enon seniorisali (Kunnantie 2)
Ryhmätapaamiset pidetään noin kerran kuukaudessa 17.9.2024 - 11.2.2025
- Tapaamisten kesto noin 2 tuntia
- Liikuntaneuvontaryhmään mahtuu osallistujia vielä hyvin mukaan.


Ilmoittaudu liikuntaneuvontaryhmään ottamalla yhteyttä kaupungin liikuntaneuvojiin:

antti.korhonen@joensuu.fi, 050 477 3234

annika.kuivalainen@joensuu.fi, 050 473 5180

keskiviikko 7. elokuuta 2024

Syysreissulle 28.9.


Enon Latu tekee syysreissun Suomulle Kurkilahteen lauantaina 28.9. Ilmoittautumiset aikatauluineen myöhemmin. Laita kuitenkin päivä kalenteriisi. 

perjantai 2. elokuuta 2024

Enon Ladun hallitus kokoontuu

Hallitus kokoontuu 7.8. Asialistalla mm. syysreissu teemalla Rakastu retkeilyyn. Osallistu toiminnan suunnitteluun ja lähetä ehdotuksesi retkikohteesta sihteerille lilja.keranen@gmail.com tai 050 3229 379.

Joensuun kansalaisopiston tarjontaa

Syksyn kurssit on nyt julkaistu verkossa osoitteessa uusi.opistopalvelut.fi/joensuu. Ilmoittautuminen kursseille alkaa torstaina 8.8. klo 7. Voit ilmoittautua:

Puhelinpalvelu ja asiakaspalvelupiste ovat avoinna maanantaista torstaihin klo 9.30–13 sekä torstaina 8.8. klo 7–13 ja perjantaina 9.8. klo 9.30–13.

Liikunnallisia kursseja löytyy niin Enon kuin Uimaharjun kylistä.