Hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja isille myös.

torstai 13. tammikuuta 2022

Meille ja muille tarjolla hiihto- ja muita reissuja

2.-9.4. Hiiihtomatka keväiselle Saariselälle

Lapin lumoa, tunturin taikaa. Hiihtomatka Saariselälle kutsuu aurinkoisille keväthangille Inari-Saariselälle monipuolisten palveluiden äärelle. Kevättalvi on mitä mainiointa ulkoiluaikaa – aurinko lämmittää, valoa riittää pitkälle iltaan ja hanget ovat paksuimmillaan. Matka kaukana pohjoisessa on täynnä odottamattomia kohtaamisia Lapin luomoavan kauniin luonnon ja mielenkiintoisen kulttuurin kanssa.

Hotellimme Lapland Hotels Riekonlinna on aito klassikko. Hotellimme Saariselän matkailukeskuksessa on lähellä aktiviteetteja: rinteitä, latuja ja palveluita. Saariselän hyvin hoidettu, monipuolinen latuverkosto lähtee heti hotellien ovelta ja kiertelee tunturilta toiselle sukellellen metsän siimekseen ja sieltä taas uudelleen tunturiin. Riekonlinnan tavaramerkki on  maukas “aitojen makujen aamiainen”, mikä on ollut yksi useamman asiakkaamme loman kohokohdista. Päivän ulkoilun päätteeksi saunat lämpiävät joka ilta. Hotellilla palvelee myös Lapland Safaris tarjoten erilaisia aktiviteettipalveluja.

Lisäpalveluna puolipäiväretki Inariin. Vierailemme saamelaismuseo Siidassa ja Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa, lisäksi  mukavasti ostosaikaa Inarissa.

Ole hyvä, tee varaus viimeistään 8.2. majoitusvarausten vuoksi.

Tutustu matkaohjelmaan ja varaa reissu tässä linkissä:  https://samimatkat.fi/matkat/hiihtomatka-saariselka/


15.-18.4. Pääsiäisen keväthangilla ja Kuusamon Tropiikissa

Pääsiäinen Kuusamossa, kuukkelien maassa. Luontokuvaaja Hannu Hautala nimesi pääsiäiskohteemme Kuusamon kuukkelien maaksi. Kuusamon jylhä luonto ja hohtavat hanget houkuttavat retkille lähiympäristöön. Vielä muutama päivä keväisillä hangilla ja kylpylän lämpöä ennen kevään vehreyttä. Voit vuokrata moottorikelkan tai hiihdellä leppoisasti hyvinhoidetuilla laduilla. Illalla kannattaa sukeltaa majapaikkamme kylpylähotelli Kuusamon Tropiikin lämpöön. Viihtyissä kylpylässä on kolme poreallasta, 45 metriä pitkä vesiliukumäki tunneleineen, hierova 10 metriä leveä vesiputous, vesihierontapisteitä sekä vastavirtajoki. Lisäksi kylpylästä voit varata ihania hemmotteluhoitoja tai vaikkapa avantouinnin rantasaunalla.

Omatoimiseen ajanviettoon vielä muutamia kohteita lähiympäristössä:  n. 2,5 kilometrin päässä hotellilta Kuusamon Uistin kahvio ja tehtaanmyymälä (kohteessa luonnonkala-akvaario) ja Riipisen riista- ja matkamuistomyymälä sekä  Kuusamon Juuston Paimenpoika-tehtaanmyymälä, jonne on matkaa noin 800 m. Tarkista aukioloajat kohteista.

Lisäpalveluna mielenkiintoisia retkiä lähiympäristöön:

Pentikin tarina, vierailemme Pentik-mäellä

Pentik-mäki on kulttuurintäyteinen matkailukohde Posiolla. Lasikäytävillä toisiinsa yhdistetyt rakennukset muodostavat 2500 neliömetrin suuruisen yhtenäisen kokonaisuuden tehtaanmyymälöineen, museoineen, näyttelyineen ja kahviloineen. Pentik-mäellä voit tehdä löytöjä myös Pentik Vintage -kaupasta, jossa on myynnissä Pentikin 70- ja 80-luvun keramiikkaa.

Kuusamo-Rukan kiertoajelu

Paikallisoppaan johdolla tutustumme Kuusamo-Rukan nähtävyyksiin. Opas kertoo mm. Rukan kasvutarinan upeaksi talviurheilukeskukseksi 1950-luvulta tähän päivään.  Kiertoajelun kesto 3 tuntia.

Tutustu matkaohjelmaan ja varaa mukava pääsiäisreissu Kuusamoon tästä linkistä:

https://samimatkat.fi/matkat/paasiainen-kuusamon-tropiikissa/


Syksylle on tulossa vielä ruskamatka, mutta siitä tarkemmin myöhemmin keväällä. 

Ja tietenkin Lofoottien matka on myös kiinnostava luontomatka. Kolmena päivänä mielenkiintoisia opastuksia Lofootteilla ja niiden ympäristössä sekä Narvikissa, kohokohtana valasretki.

https://samimatkat.fi/matkat/lofootit-narvik-valaiden-valtakunta-kiertomatka/

Matkustusterveisin Samimatkat Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti