Tintille tarjolla aivan uusi yksiö jokirannan Terijoen salavassa.

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Pienessä tihkussa Petkeljärvellä

Helatorstaina aamu valkeni viileänä ja tihkusateisena. Sateessa ajeltiin 18 latulaisen voimin Ilomantsia kohden. Pogostalta poimittiin mukaan Hoskoset, joista Oiva oli luvannut olla matkaoppaana. Tämä on sitä Suomen Ladun tekemisen henkeä - Yhdessä.
Ennen porukan hajaantumista kajautimme onnittelulaulun Tuulalle nimipäivänään, heitä olikin matkassa kaksin kappalein. 
 
Ripsakkakinttuiset lähtivät matkaan Tervaruukin tienoilta ja evästivät toista porukkaa lähtiessä sytyttämään kunnon tulet Keltasilmän laavulle heitä varten. Opas ilmoitti patikointiajaksi 3 tuntia 15 minuuttia.
Kuntturaporukka lähti kipsuttelemaan vasta Petkeljärveltä. Suuntana oli Keltasilmän laavu. Jalat kuitenkin kampesivat vasemmalle ja löysimme itsemme isiemme jäljiltä, Korkeasärkänniemen juoksuhautojen ääreltä. Tihkusadekin oli sinne tiensä löytänyt ja keväiset linnut. Palailimme omia jälkiämme takaisin ja sovittiin että Keltasilmän laavulla tuulee niin paljon että on mukavampi mennä Petkeljärven leirintäalueen kodalle tulien tekoon. Ja näin tehtiin, mukava oli kuivatella selkää ja ryyppiä Jaskan keittelemään kahvia eväitä syöden.
Toinen porukka oli sillävälin saavuttanut Keltasilmän laavun ja tehneet tulet, paistaneet makkarat kuten kunnon patikoijan kuuluukin. Korvasieniäkin oli reissun mittaan löytynyt, jonkun isännälle oli sienivelli illaksi luvassa.
Petkeljärven luontokeskuksessa kunnon munkkikahvit olivat paikallaan ennen kotiin lähtöä.
Tihkusade ei malttanut tauota kotimatkallakaan vaan ajeltiin sateessa kotia päin.
Tämäkin reissu on taas muistoissamme, nauruineen, kokemuksineen ja ennen kaikkea yhdessäoloineen.
Kuvia tulee kunhan sihteeri ehtii niitä laiskuudeltaan käsitellä.  Lisää kuvia saa laittaa. Ylläolevat ovat Erkki Ekmanin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti