torstai 27. kesäkuuta 2024

Joensuun mökkeilijöille käyn­nis­sä ky­se­ly?

Joensuun kaupunki selvittää kyselyllä Joensuussa loma-asunnon omistavien mielenkiintoa muuttaa loma-asuntonsa ympärivuotiseen asumiseen sopivaksi. Lisäksi kyselyllä kartoitetaan, millaista tietoa mökkiläiset kaipaavat Joensuun palveluista. Kyselyn tuloksia hyödynnetään tulevien vuosien kaavoituksessa, rakentamisen luvittamisen suunnittelussa sekä vapaa-ajan asujien palveluiden kehittämisessä. 

Tilastokeskuksen mukaan Joensuussa oli 31.12.2023 noin 3400 kesämökkiä ja hieman yli 2000 kesäasukasta. Suurin osa näistä sijaitsee pitäjien alueilla.  Lisätietoja ja kyselylinkki löytyy osoitteesta joensuu.fi/kyselyt. Tietoa kyselystä saa jakaa.

Frisbeegolfin mestaruuskisat

Suomen Ladun frisbeegolfin mestaruuskisat on järjestetään 17.-18.8.2024 Paimiossa. Kisassa on vaihtoehtoina useita yksilösarjoja kaiken tasoisille kisaajille sekä hyvän mielen parikisa ja yhdistysten välinen haasteparikisa. Kisan järjestää Turun Latu. Lue lisää.

Suomen Ladun toimisto kiinni heinäkuussa

Suomen Ladun toimisto on kiinni 1.-31.7.2024. Tämä tarkoittaa sitä, että myös Suomen Ladun tarjoamat palvelut ovat tauolla.  

Jäsenpalvelun yhteydenotot voi lähettää heinäkuussa palvelukortilla.  

Hyvää kesää!

lauantai 15. kesäkuuta 2024

Kesäyössä yöpyöräillen

Kesäyö oli hieman viileä, mutta eipä satanut kun Enon Latu yöpyöräili iltayhdeksästä lähtien Enosta Uimaharjuun ja edelleen Ahveniselle. Ari Räsänen veti pyöräilijöiden letkaa tasaista vauhtia. Kuitenkin niin reippaasti etteivät tänä kesänä juhlineet itikat pysyneet kyydissä. 

Perinteiset polkumarattaat ovat vaihtumassa sähköavusteisiin pyöriin. Sanovat että vastatuulikin on myötätuuli sähkärillä ajellessa. Muuta liikennettä oli suhteellisen vähän lukuunottamatta kolmea iloista mopoilijaa, joiden menopelit kulkivat ainakin neljääviittä. 11 pyöräilijää oli lähtenyt mukaan tälle perinteiselle kesäillan valssille.

Pyöräillessähän näkee kaikkea ja kesäyön tuoksut viipyvät nenässä pitkään. Tämän reissun luontohavaintoja: oletettavasti ahma ja varmasti kolme hirveä.


Kuvat ja tiedot Aino Ärväs.


lauantai 1. kesäkuuta 2024