No, vaikkapa laskiaispulla maistuu. Laskiaispulla on pulla, jossa on kermavaahtoa ja hilloa tai mantelia. Laskiaispullia voi ostaa tai leipoa ihan itse.
On arveltu, että laskiaispulla tulee 1600-luvun Saksasta. Suomeen laskiaispulla tuli Ruotsista 1800-luvun alussa. Suomessa rikkaat ihmiset söivät laskiaispullaa mantelilla, kun taas maaseudulla oli tapana syödä pullaa kuuman maidon kanssa. Myöhemmin suomalaiset alkoivat syödä laskiaispullaa myös hillolla. Laskiaisena ihmiset usein kiistelevät siitä, kumpi on parempaa: laskiaispulla hillolla vai mantelilla.
Hernekeittoa, pannaria tai jopa blinejä mädin kera. Periaatteessa on kuitenkin hyvä että syö.
Hyvää laskiaisaikaa - hillolla tai ilman.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti